Pomodoro Techniek

Productief en minder stress door (kleine) pauzes met de Pomodoro techniek:
Door het gebruik van deze techniek bent u niet meer te lang achter elkaar op de pc aan het werk. Ook voor thuiswerkers kan de Pomodoro techniek nuttig zijn bij het streven naar meer gestructureerd en geconcentreerd werken.
Ik vind het een leuke een efficiënte techniek de u tijdens het werk meer innerlijke rust en structuur kan bieden. Hierdoor worden uiteindelijk stressklachten verminderd, wat ertoe bijdraagt dat er op termijn ook minder (ziekte)verzuim en kans-klachten hoeven te ontstaan.

De techniek is eenvoudig: 25 minuten werken = 5 minuten pauze. ‘s Ochtends maakt u een lijst met taken die u af wilt maken. U werkt 25 minuten onafgebroken, gefocust en geconcentreerd aan één taak. Daarna neemt u een pauze van 5 minuten. In die 25 minuten neemt dus niet uw telefoon op, beantwoordt u geen andere mailtjes en laat u zich niet afleiden door het laatste coronanieuws op een nieuwssite.

Tip: U kunt de Pomodoro app gratis downloaden via Google Play. Ook voor smartwatch (Samsung) heb ik een goed werkende gratis Pomodoro app gevonden.

Voor het gehele artikel, klik hier.