Het roer is om – meer bewegen

Het roer is om. Wekenlang had ik fors last van mijn rug; ik had ergens heus wel een idee waarom. Inmiddels heb ik mijn rug door een fysiotherapeute laten behandelen. Aan het eind van de behandeling zei zij: “zorg goed voor jezelf”. Toen viel ik even stil…. Ik heb vervolgens goed over haar advies nagedacht en vroeg mij af hoe ik eigenlijk meer “goed voor mijzelf” kan zorgen. Ik heb immers altijd goed voor iedereen gezorgd: niet alleen als professional, maar ook als echtgenote, als moeder, als grootmoeder, als mantelzorger en in nog veel meer rollen.

In theorie wist ik wel wat goed is voor mijn gezondheid. Toch is het nu pas tot mij doorgedrongen dat het “weten” iets anders is dan het ook “doen” en dus “goed voor jezelf zorgen”.

Ik ben nu begonnen om ’s morgens vroeg vòòr het begin van mijn werk te wandelen. Hiervoor heb ik de app van de hersenstichting “ommetje lopen” gedownload. Ook heb ik in deze app een tweetal teams opgericht: één voor mijn familie en één voor een vriendin en mij. Om enig effect te behalen, wordt een minimum van 20 minuten lopen dagelijks geadviseerd, maar ik loop natuurlijk langer. Voor velen van mijn volgers is sporten en wandelen heel gewoon, vanzelfsprekend, maar voor mij was dat niet (meer) zo.

Nu sta ik elke ochtend ietsje eerder op en loop ik zeer gemotiveerd mijn “ommetje”. Dan is dat alvast maar gedaan. Ondanks de fysieke ongemakken geniet ik nu super van de uitwerking van het “meer bewegen”. Wat een verbetering van de klachten! Ik beleef nu veel plezier met mijn nieuwe hobby! Dat is niet alleen goed voor de creativiteit en productiviteit, het vermindert ook stress, zorgt voor een betere concentratie en is beter voor het geheugen in het algemeen.

Onderstaande artikel helpt uiteraard ook bij de nieuwe mindset: https://www.telegraaf.nl/lifestyle/350189958/dit-gebeurt-er-met-je-lichaam-als-je-dagelijks-een-uur-wandelt